Recepty

Višňovo tvarohový koláč – recept

Potrebné prísady:

  • 6 vajec
  • 180 g kryštálového cukru
  • 6 PL rastlinného oleja
  • 140 g hladkej múky
  • 40 g kakaa
  • višňový džem

Tvarohová plnka:

  • 500 g jemného tvarohu
  • 250 ml smotany na šľahanie (33%)
  • 2 balíčky vanilkového cukru

Višňový krém:

  • 1 pohár (asi 350 g) odkôstkovaných zaváraných višní
  • 1 vanilkový pudingový prášok

Postup prípravy:

Cesto: Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Po častiach primiešame cukor a šľaháme, kým nevznikne pevná, lesklá hmota, do ktorej postupne po jednom zľahka zašľaháme žĺtky. Za stáleho šľahania do zmesi po lyžiciach pridáme olej.

Na záver do zmesi po častiach zľahka primiešame metličkou preosiatu múku a kakao. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C asi 20 minút. Upečený korpus necháme v plechu vychladnúť. Následne odstránime papier a opäť vložíme korpus späť do plechu.

Tvarohová plnka: V miske zmiešame smotanu na šľahanie s jemným tvarohom a vanilínovým cukrom. Mixérom vyšľaháme na hladký krém.

Višňový krém: V šťave z višní rozmiešame pudingový prášok, pridáme vykôstkované višne spolu so šťavou zmiešame v rajnici s pudingovým práškom. Za stáleho miešame uvaríme redší krém, ktorý za občasného premiešania necháme vychladnúť.

Na vychladnutý korpus natrieme hrubšiu vrstvu višňového džemu a tvarohovú plnku. Na ňu navrstvíme vychladnutý višňový krém. Koláč necháme stuhnúť na chladnom mieste.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang