Ak potrebujete tip na rýchly, delikátny a ešte aj zdravý dezert, recept na domácu banánovo- arašidovú zmrzlinu bude pre vás to pravé orechové. Budete ju milovať, to vám garantujeme. Stačí mať vždy po ruke zamrazené banány.
Recept je ešte k tomu vegánsky bez štipky cukru.
Potrebujeme:
- 3 zrelé banány
- 2 PL arašidového masla
- 1 PL javorového sirupu (pre tých, ktorý obľubujú naozaj sladké chute)
- arašidové maslo a mleté oriešky / mandľové lupene na ozdobu
Zrelé banány nakrájame na kolieska a dáme zamraziť (minimálne na dve až tri hodiny). Zamrazené banány rozmixujeme s 2 PL arašidového masla a máme hotovo. Ak máte radi poriadne zamrznutú zmrzlinu, premiestnite ju do nádoby a vložte naspäť do mrazničky.
Po tom si ju naberte lyžicou alebo lyžicou na zmrzlinu a servírujte napríklad poliate čokoládovým arašidovým maslo a posypané kúskami orieškov, mandľových lupienkov, chia semiačkami alebo aj čerstvým drobným ovocím.