Očistíme a nakrájame tekvicu. Polovicu tekvice necháme odšťaviť, z druhej polovice vyberieme stred a tekvicu nakrájame na kocky.
Do odšťavenej tekvice pridáme bazový sirup, ocot, zahustíme olivovým olejom, pridáme šťavu z polovice citróna a šťavu z celého pomaranča.
Na panvici bez oleja orestujeme píniové orechy.
Na druhú panvicu pridáme slnečnicový olej, nadrobno nakrájame karfiol, dochutíme morskou soľou, čiernym korením, pridáme kocky nakrájanej tekvice, jemne opečené píniové orechy a necháme opekať na miernom ohni.
Medzitým na ďalšej panvici necháme roztopiť maslo.
Opečenú tekvicu s karfiolom dochutíme morskou soľou a čiernym korením.
Do panvice s roztopeným maslom pridáme karfiol nakrájaný na väčšie časti.
Na záver pridáme do panvice s karfiolom a tekvicou nakrájanú mätu a môžeme servírovať.
Restovaný karfiol s píniovými orechmi polejeme tekvicovým dressingom a ozdobíme lístkami mäty, parfumujeme olivovým olejom.