Suroviny
- 8 porcií tresky
- 1/3 kávovej lyžičky horčice
- mleté čierne korenie
- kučeravá petržlenová vňať
- 60 g sardel alebo sardelovej pasty
- 1/3 šálky oleja
- 1 citrón
- na obaľovanie hladká múka
- 1 až 2 vajcia
Postup
V miske zmiešame horčicu, trošku korenia, posekanú petržlenovú vňať a sardely, ktoré sme najskôr vykostili a prelisovali. Rozriedime olejom a citrónovou šťavou a tak získame hustejšiu omáčku.
Do danej omáčky namočíme tresčie rezy, ktoré sme najskôr umyli, osušili a poukladáme ich kožou dolu na misu. Potom každý zvinieme chvostovou časťou dovnútra, zopneme špáradlami, obalíme v múke, vajciach a vypražíme.
Ak sa už vypražili, odstránime špáradla a dozdobíme vňaťou a citrónom, ktorý nakrájame na tenké kolieska.