Recepty

Ľahké rizoto – recept

Suroviny

  • 1 hrnček dlhej ryže
  • 1 veľká mrkva
  • 1 ružička brokolice
  • malá konzerva hrášku (alebo polovica veľkej)
  • 1 ČL kari korenia
  • 2 PL kečupu
  • soľ
  • bobkový list
  • 5 PL olivového oleja
  • 2 hrnčeky vody

Postup

Ryžu poriadne premyjeme v sitku. Mrkvu očistíme a nastrúhame na hrubšom strúhadle. Brokolicu umyjeme a opäť nastrúhame na hrubom strúhadle. V hrnci alebo vo woku rozpálime olej. Pridáme ryžu, mrkvu, brokolicu, hrášok, kari korenie a miešame.

Zalejeme vodou. Pridáme soľ, kečup a bobkový list. Privedieme do varu a potom vypneme a necháme pod pokrievkou dôjsť asi pol hodinu. Podávame samostatne alebo so syrom. Dobré rizoto sa dá pripraviť aj z krúp, ak človek vie, ako sa varia krúpy.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang