Suroviny
- 1 hrnček dlhej ryže
- 1 veľká mrkva
- 1 ružička brokolice
- malá konzerva hrášku (alebo polovica veľkej)
- 1 ČL kari korenia
- 2 PL kečupu
- soľ
- bobkový list
- 5 PL olivového oleja
- 2 hrnčeky vody
Postup
Ryžu poriadne premyjeme v sitku. Mrkvu očistíme a nastrúhame na hrubšom strúhadle. Brokolicu umyjeme a opäť nastrúhame na hrubom strúhadle. V hrnci alebo vo woku rozpálime olej. Pridáme ryžu, mrkvu, brokolicu, hrášok, kari korenie a miešame.
Zalejeme vodou. Pridáme soľ, kečup a bobkový list. Privedieme do varu a potom vypneme a necháme pod pokrievkou dôjsť asi pol hodinu. Podávame samostatne alebo so syrom. Dobré rizoto sa dá pripraviť aj z krúp, ak človek vie, ako sa varia krúpy.