Suroviny
- 1 konzerva bielej fazule
- 2 PL olivového oleja
- 1 cibuľa
- nakrájaná nadrobno
- 1 strúčik cesnaku
- nakrájaný nadrobno
- 1,25 l vývaru
- 500 g rajčín
- konzerva (ak nemáte
- oparte rajčiny
- ošúpte z kože a nakrájajte na väčšie kusy)
- 1 veľká mrkva
- nakrájaná na plátky
- 1 cukina
- nakrájaná na mesiačiky
- kúsok kelu
- nakrájaný na rezance
- 1 1/2 ČL sušenej bazalky
- 1 1/2 ČL sušeného oregána
- 1 1/2 ČL cukru
- 1 bobkový list
- 2 PL balzamikového octu
- soľ
- mleté čierne korenie
- 2 PL nasekanej petržlenovej vňate
Postup
Na oleji opražte cibuľu a cesnak asi 3 minúty. Pridajte vývar, rajčiny, mrkvu, cukinu, kel, bazalku, oregáno, cukor a bobkový list. Ochuťte soľou a korením. Prikryte a varte, kým zelenina nezmäkne, asi 35 minút. Nakoniec pridajte fazuľu a balzamikový ocot. Servírujte ozdobené Parmezánom a petržlenovou vňaťou.