Suroviny
- ½ kg hovädzieho mäsa
- ¼ l vody
- 1 cibuľa
- 1 malá mrkva
- 1 malý petržlen
- ½ malého zeleru
- hrsť zelenej fazuľky
- ½ malej kapusty
- 2 zemiaky
- 2 až 3 rajčiaky alebo lyžica pretlaku
- ½ l boršu alebo ¼ l šťavy z kyslej kapusty
- soľ
- petržlenová vňať
- kôpor
Postup
Do hrnca dáme mäso, ktoré sme si nakrájali na malé kúsky a po vrch zalejeme vodou. Dusíme takmer do mäkka. Potom pridáme cibuľu, fazuľkové struky, koreňovú zeleninu, kapustu, zemiaky, olúpané rajčiaky, ktoré pokrájame na drobné kúsky, dolejeme trošku vody a približne 15 minút varíme.
Dáme zovrieť borš , prípadne šťavu z kyslej kapusty a precedíme do polievky. Nakoniec pridáme posekanú petržlenovú vňať, kôpor a odstavíme z ohňa. Ak je potrebné polievku môžeme dochutiť citrónom , prípadne octom.