Do pomletého mäsa nastrúhame zemiak, aby guľky boli jemné a dochutíme morskou soľou, čiernym korením. Všetko dobre premiešame.
V hrnci si necháme zovrieť vodu.
Na jemnú bešamelovú omáčku si rozohrejeme panvicu so slnečnicovým olejom a pridáme hladkú múku, z ktorej urobíme zápražku.
Do horúcej vody nalejeme trochu octu, ktorý zaoblí chuť mäsa a pridáme guľky vytvarované z pomletého mäsa, ktoré necháme vo vode pošírovať.
Do bešamelovej omáčky pridáme asi 5 naberačiek horúcej vody s octom, v ktorej sa nám pošírujú mäsové guľky a smotanu. Dochutíme morskou soľou, čiernym korením. Pridáme 5 PL kapary, 1 PL kryštálového cukru a necháme chvíľu povariť.
Na zahustenie odšťavíme jeden citrón a do tejto zmesi pridáme pošírované mäsové guľky. Dochutíme morskou soľou a na záver chuť omáčky zaoblíme trochou cukru.
Nadrobno si narežeme petržlen.
Servírujeme. Mäsové guľky s jemnou bešamelovou omáčkou ozdobíme kúskami petržlenu a nastrúhaným parmezánom.