Suroviny
- 175 g hladkej múky
- 75 g kryštálového cukru
- 75 g masla
- 1 vajce
- 1/2 lyžičky kypriaceho prášku
- 500 g tvarohu
- 150 g kryštálového cukru
- 3 žĺtky
- 150 ml oleja
- 250 ml mlieka
- 1 vanilínový cukor
- 1 Zlatý klas
- vyšľahaný sneh z 3 bielkov
Postup
Všetky suroviny na plnku vyšľaháme na tekutú masu. Múku, cukor, maslo, vajce a kypriaci prášok spolu vymiešame na tuhé cesto a rukou ho povytláčame vo vymastenej tortovej forme. V predhriatej rúre krátko pečieme asi 5 minút.
Plnku vylejeme do tortovej formy, v ktorej je už predpečené cesto. Všetko pečieme pri teplote 190 stupňov Celzia, kým povrch torty nebude upečený dohneda. Pred vytiahnutím z rúry pichneme do cesta a presvedčíme sa, či je dosť prepečené.