Dezerty

Medovníčky, ktoré rýchlo mäknú – recept

Vajíčka miešame s cukrom a medom asi 15 minút. V druhej miske si nachystáme múku, ktorú zmiešame s kypriacim práškom, sódou bikarbónou, podrvenými klinčekmi, novým korením, škoricou a postrúhanou kôrou z citróna.

Vajíčkovú zmes pomaly vmiešame do múčnej zmesi a pridáme roztopené maslo. Vypracujeme hladké cesto a necháme 24 hodín odstáť v chladničke.

Na druhý deň cesto vyvaľkáme, vykrajujeme rôzne tvary. Medovníčky môžeme ozdobiť hrozienkami, mandľami alebo inými orieškami. Napokon potrieme vajíčkom a dáme upiecť do rúry. Pečieme asi 3-5 minút.

Kategorie:

Dezerty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang