Suroviny
- 350 g polohrubej múky
- 1 téglik kyslej smotany
- 250 g margarínu
- 1ČL soli
- 100 g strúhaného tvrdého syra
- 2 ČL kypriaceho prášku
- strúhaný parmezán na posypanie
- vajce na potretie.
Postup
Polohrubú múku zmiešame s kyslou smotanou, kypriacim práškom, so zmäknutým margarínom, soľou a strúhaným tvrdým syrom. Vypracujeme hladké cesto, ktoré prikryjeme a odložíme na dve hodiny do chladničky.
Po odležaní cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi jeden centimeter a pomocou okrúhlej formičky vykrajujeme pagáče. Ukladáme ich na plech pokrytý papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajcom, osolíme a posypeme strúhaným syrom.
Vložíme do vyhriatej rúry a upečieme. Upečené a ešte teplé pagáče posypeme strúhaným parmezánom.