Potrebné prísady:
Cesto (na 2 pláty):
- 8 vajec
- 400 g práškového cukru
- 400 g polohrubej múky
- 16 PL vody
- 1 prášok do pečiva
Punčová plnka:
- 1 plát piškótového cesta
- 1 marhuľový kompót
- trocha rumu
- marhuľový džem
Kokosová plnka:
- 250 g kokosovej múčky
- 250 g masla
- 200 g práškového cukru
- 1,5 dl horúceho mlieka
Poleva:
- 100 g čokolády na varenie
- 30 g stuženého pokrmového tuku (Cera)
- 1 ČL oleja
Postup prípravy:
Cesto: Žĺtky vymiešame s cukrom a vodou. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto rozdelíme na dve rovnaké časti. Každú upečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie.
Punčová plnka: Jeden piškótový plát rozmrvíme, pridáme dobre rozmiešaný marhuľový kompót a trocha rumu. Všetko spolu vymiešame.
Kokosová plnka: Kokosovú múčku zalejeme vriacim mliekom. Maslo vymiešame s práškovým cukrom a po lyžiciach pridávame vychladnutý kokos.
Poleva: Čokoládu polámeme na malé kúsky, pridáme tuk, olej a vo vodnom kúpeli vymiešame na hladkú hmotu.
Vychladnutý plát cesta pokvapkáme rumom a potrieme džemom. Naň navrstvíme punčovú plnku, na ňu kokosovú plnku. Vrch urovnáme a polejeme čokoládovou polevou. Necháme na chladnom mieste stuhnúť.
Kokos je vynikajúcou prísadou do rôznych kokosových koláčov. Okrem výbornej chuti má aj niekoľko vlastností, ktoré prospievajú zdraviu.