Potrebné prísady:
Cesto:
- 500 g polohrubej múky
- 300 ml mlieka
- štipka soli
- 30g masla
- 30g droždia
- 2g kryštálového cukru
Plnka:
- 125 g masla
- 200 g roztierateľného taveného syra
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 pikantná klobása
- 1vajce na potretie
- sezam na ozdobu
Postup prípravy:
Cesto: Z mlieka, droždia a cukru urobíme kvások. Ostatné prísady zmiešame, pridáme vykysnutý kvások a vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme 1/2 hodiny na teplom mieste odpočívať. Následne vyvaľkáme na hrúbku 1cm, povykrajujeme menšie kolieska, ktoré vytvarujeme do buchtičiek.
Necháme ich ešte chvíľu nakysnúť na plechu, potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme sezamom a dáme upiecť do vopred vyhriatej rúry.
Plnka: Mäkké maslo, tavený syr a pretlačený cesnak spolu vymiešame. Klobásu nakrájame na tenšie kolieska. Upečené buchtičky z časti priečne prekrojíme (nie úplne). Potrieme plnkou a vložíme koliesko klobásy.