Pečivo

Bryndzové pagáče – recept

Potrebné prísady:

Cesto:

  • 750 g hladkej múky
  • 2 žĺtky
  • 150 g masla
  • 125 g kyslej smotany
  • 250 ml mlieka
  • 1 zarovnaná ČL soli
  • 80 g droždia
  • štipka kryštálového cukru
  • 2 bielky na potretie

Plnka:

  • 250 g bryndze
  • 100 g masla
  • 125 g kyslej smotany
  • 2 ČL horčice
  • 1 ČL pažítky
  • 1 ČL mletej papriky
  • 1 ČL mletej rasce

Postup prípravy:

Cesto: Z mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások. Múku preosejeme. Keď kvások vykysne, vmiešame ho do preosiatej múky, pridáme žĺtka, roztopené maslo, smotanu a soľ. Vypracujeme polotuhé cesto, ktoré necháme na teplom mieste ešte približne hodinu kysnúť.

Plnka: Všetky prísady spolu vymiešame.

Na pomúčenej doske cesto rozvaľkáme a do stredu natrieme tretinu plnky. Cesto poprekladáme a zľahka rozvaľkáme. Postup s plnkou, prekladaním a vaľkaním zopakujeme dvakrát. Následne z cesta vykrajujeme pagáče, ktoré upečieme vo vopred vyhriatej rúre.

Kategorie:

Pečivo

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang