Recepty

Zemiakové mafiny so slaninou – recept

Potrebné prísady:

  • 100 g slaniny
  • 550 g zemiakov
  • 225 g hladkej múky
  • 3 ČL kypriaceho prášku do pečiva
  • 120 g nastrúhaného tvrdého syra
  • 1 viazanička pažítky + 1/2 viazaničky petržlenovej vňate
  • 2 vajcia
  • 80 ml olivového oleja
  • 100 ml mlieka
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Postup prípravy:

Slaninu pokrájame na kocky a opečieme dohneda. Pažítku a petržlenovú vňať nadrobno posekáme. Zemiaky očistíme, nahrubo nastrúhame a rukou z nich vytlačíme prebytočnú tekutinu.

Do väčšej misy preosejeme múku s kypriacim práškom, pridáme opečenú slaninu, nastrúhané zemiaky, asi 3/4 nastrúhaného syra, nasekanú pažítku a petržlenovú vňať.

Vajcia vyšľaháme s olivovým olejom a mliekom a vnamiešame do múčnej zmesi. Osolíme, okoreníme a dobre premiešame. Rúru predhrejeme 180 °C. Cesto rozdelíme do formičiek na mafiny a posypeme zvyšným syrom. Pečieme asi 35 minút.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang