Potrebné prísady:
Cesto:
- 250 g Hery
- 250 g práškového cukru
- 200 g vlašských orechov
- 160 g hladkej múky
- 1 ČL nastrúhanej citrónovej kôry
- 5 bielkov
Poleva:
- 5 žĺtkov
- 250 g práškového cukru
- 1 PL rumu
Postup prípravy:
Heru vymiešame s práškovým cukrom, pridáme citrónovú kôru a pomleté vlašské orechy. Z vaječných bielkov vyšľaháme sneh a zľahka ho zapracujeme spolu s múkou do maslovej zmesi. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme v predhriatej rúre na 180 °C cca 15 min do ružova.
Žĺtky vymiešame s cukrom a rumoma a polevu čo najrýchlejšie vylejeme na ešte horúci upečený koláč. Rozotrieme ju po celej ploche. Po vychladnutí koláč krájame na úhľadné rezy.