Potrebné prísady:
Cesto:
- 300 g hladkej múky
- 100 g práškového cukru
- 2 ČL vanilínového cukru
- 200 g rastlinného tuku (Hera)
- 2 žĺtky
Plnka:
- 3 vajcia
- 150 g práškového cukru
- 2 PL kakaa
- 150 g masla
Na ozdobu:
- čokoládová poleva
Postup prípravy:
Múku zmiešame s práškovým a vanilínovým cukrom, pridáme na malé kúsky pokrájaný studený tuk, žĺtky a spracujeme na hladké cesto, ktoré vložíme do mikroténového vrecka a dáme do chladu na dve hodiny odpočinúť.
Potom cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme na hrúbku 3 mm a povykrajujeme tyčinky. Uložíme ich na suchý plech a upečieme vo vopred vyhriatej rúre na 170°C.
Plnka: Nad parou šľaháme vajcia s cukrom a kakaom, kým masa nezhustne. Necháme vychladnúť. Maslo vymiešame a postupne pridávame kakaovú masu. Vymiešame dohladka.
Vychladnuté tyčinky spojíme plnkou a ozdobíme čokoládovou polevou.