Potrebné prísady:
Cesto:
- 150 g masla
- 150 g práškového cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 3 vajcia
- 150 g polohrubej múky
- 80 g škrobovej múčky
- 1/2 balíčka prášku do pečiva
- 2 PL kakaa
- 100 g lieskových orieškov
- 100 ml mlieka
Krém:
- 300 ml mlieka
- 50 g krupicového cukru
- 1 balíček pudingového prášku (príchuť nugát, karamel)
- 100 g tmavej čokolády
Poleva:
- 100 g čokolády na varenie
- 50 g tuku (Cera) a 50 g bielej čokolády
- 20 g tuku (Cera)
Postup príprava:
Cesto: Zmäknuté maslo vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom. Postupne pridáme vajcia. Nakoniec vmiešame múku premiešanú so škrobovou múčkou, práškom do pečiva a kakaom, posekané oriešky a mlieko.
Plech vyložíme papierom a rozotrieme na neho cesto. Vložíme do vyhriatej rúry a korpus pri 180 °C pečieme asi 25 minút.
Krém: Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme hustý puding. Ešte do horúceho pridáme na malé kúsky polámanú čokoládu a miešame, kým sa čokoláda nerozpustí.
Poleva: tmavú čokoládu s tukom a osobitne bielu čokoládu s tukom rozpustíme vo vodnom kúpeli.
Vychladnutý korpus prekrojíme na polovicu. Jednu natrieme krémom a prikryjeme druhou časťou korpusu. Vrch potrieme čokoládovou polevou a necháme stuhnúť. Potom ozdobíme bielou polevou.