Polievky

Polievka Hokkaido – recept

Potrebné prísady:

  • 2 tekvice hokkaido
  • 1 cibuľa
  • 200 g sladkej smotany
  • muškátový orech
  • soľ
  • olej olivový
  • olej tekvicový
  • ocot balsamico

Postup

Tekvicu dôkladne umyjeme, zbavíme jadier a nakrájame na kocky. Na olivovom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme tekvicu a chvíľu podusíme. Zalejeme vodou a prikryté varíme asi 20 minút.

Keď je tekvica mäkká, rozmixujeme ručným mixérom na hladký krém, zjemníme smotanou, dochutíme soľou a muškátovým orieškom. Podávame ozdobené bazalkou a balsamicovým octom, prípadne tekvicovým olejom.

Kategorie:

Polievky

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang