Potrebné prísady:
Cesto:
- 7 vajec
- 9 PL práškového cukru
- 9 PL polohrubej múky
- 3 PL vody
- 1 PL rumu (brandy)
- 1 kypriaci prášok do pečiva
- 2 PL kakaa
Punč:
- 2-3 PL rumu (brandy)
- pikantný džem
- trochu čaju (kompótovej šťavy)
Poleva:
- 1 smotanový biely jogurt
- 1 PL práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- rôzne ovocie podľa chuti
- 1 vrecúško číreho želé
Postup prípravy:
Cesto: Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme vodu, rum, postupne múku s kypriacim práškom a tuhý sneh z bielkov. Cesto rozdelíme na 3 časti a do jednej vmiešame kakao. Vo vymastenej a múkou vysypanej tortovej forme postupne upečieme 3 korpusy a necháme ich vychladnúť.
Punč: Jeden svetlý korpus pokrájame na malé kocky a dobre ich premiešame s punčom, ktorý sme si pripravili z rumu, džemu a čaju (šťavy).
Tmavý korpus uložíme do formy, natrieme džemom, naň dáme punčové kúsky a navrch položíme svetlý korpus. Tortu zaťažíme a dáme do chladu. Potom povrch torty potrieme džemom, jogurtom vymiešaným s práškovým a vanilkovým cukrom a doň jemne vtlačíme ovocie.
Podľa návodu pripravíme želatínu a ešte teplú ju nalejeme na tortu. Trochu potrasieme formou, aby sa želatína rovnomerne roztiekla a odložíme do chladu do druhého dňa. Pred podávaním ju môžeme ozdobiť šľahačkou a ovocím.