Potrebné prísady:
- 5 bielkov
- 400 g kryštálového cukru
- 100 g mletých orechov
Plnka: 1
- 50 g kryštálového cukru
- 100 ml vody
- 400 ml mlieka
- 2 balíčky Zlatého klasu
- 250 g masla
Postup prípravy:
Bielka a kryštálový cukor šľaháme nad parou do tuha. Odstavíme z ohňa a zľahka primiešame mleté orechy. Plech vystelieme papierom na pečenie a pomocou vrecka tvarujeme laskonky. Pečieme ich v rúre vyhriatej na 110°C asi 30 minút.
Plnka: Cukor skaramelizujeme, zalejeme vodou a necháme rozvariť. V mlieku rozšľaháme Zlaté klasy a zamiešame do karamelu. Uvaríme hustú hmotu. Necháme vychladnúť. Následne vymiešame maslo a po častiach doňho vmiešavame karamelovú hmotu.
Laskonky potrieme vrstvou krému a pospájame.