Predhrejeme rúru na 200 °C a vymažeme maslom štyri malé zapekacie mištičky (cca 200 ml). Vysypeme mištičky parmezánom tak, aby pokryl dno a strany nádoby. Mlieko s bobkovým listom nalejeme do veľkej panvice a pozvoľná privedieme k varu. Potom vypneme šporák a necháme odstáť panvicu s mliekom na teplom šporáku 15 minút, aby sa bobkový list vylúhoval.
Krok 2
Po 15 minútach vyberieme bobkový list z mlieka a pridáme maslo a múku. Na miernom plameni privedieme za stáleho miešania mlieko k varu a varíme približné 6 minút, pokiaľ zmes nebude hladká a hustá. Dáme pozor, aby nám omáčka neprihorela alebo sa nevytvorili hrudky.
Krok 3
Po zhustnutí prilejeme omáčku do veľkej misy, pridáme horčicový prášok, kajanské korenie, syr guyére a žĺtky. Všetko dobre premiešame.
Krok 4
Z bielkov si vyšľaháme hustý sneh.
Krok 5
Opatrne vmiešame sneh do syrovej omáčky, aby zostali bielky nadýchane a ľahké. Hotovou zmesou naplníme prípravne mištičky.
Krok 6
Navrch každého sufflé položíme plátok kozieho syra a potom položíme mištičky na plech. Pečieme 20 až 25 minút alebo pokiaľ nie je sufflé pružné a prepečené.
Krok 7
Necháme hotové sufflé vychladnúť. Po vychladnutí môžeme vyklopiť koláčik z mištičiek. Pokiaľ pripravujeme sufflé dopredu, položíme ho na plech vrchom dole (z dôvodu zachovania tvaru), prikryjeme plech potravinárskou fóliou a necháme ich niekoľko dní v chlade. V mrazničke vydržia až 1 mesiac.
Krok 8
Pokiaľ chceme sufflé znovu roztiecť, rozohrejeme rúru na 200 °C. Vložíme sufflé vrchom dole na papier na pečenie, pokryjeme koláčiky kozím syrom a prelejeme smotanou. Pečieme 8 až 10 minút do zlatista. Potom ihneď podávame zo šalátom a ľahkým dresingom.