Suroviny
- balík lasagnového cesta
- 1/4 kg miešaného mletého mäsa
- 4 PL nastrúhaného parmezánu
- 200 g syra mozarella
- 1 konzerva olúpaných paradajok
- 0,25l bešamelovej omáčky
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 4 PL olivového oleja
- 3 PL múky
- 1 ČL nasekanej bazalky
- 1 ČL nasekaného oregana
- trocha vegety
- mleté čierne korenie
- soľ
Postup
Cesto vyvaľkajte natenko, nakrájajte na veľké štvorce, nechajte schnúť asi 30 min. Potom ho varte v slanej vode 5 min. Olej rozpáľte na panvici, pridajte mleté mäso, nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak rozotretý so soľou a opražte.
Zaprášte múkou, pridajte paradajky, osoľte a ochuťte mletým čiernym korením, vegetou a nasekanými bylinkami. Do nákypovej formy po vrstvách ukladajte štvorce cesta, mäsovú zmes a bešamelovú omáčku, prikryte syrom a zapečte.