Recepty

Hubová omáčka – recept

Suroviny

  • 300 g hovädzieho mäsa
  • 300 g čerstvých alebo mrazených húb
  • 0.5l vody
  • vegeta
  • horčica
  • cibuľa
  • mletá sladká paprika
  • mleté čierne korenie
  • olej
  • zemiakový škrob

Postup

Na oleji speníme cibuľu. Pridáme na kocky nakrájané mäso a pražíme, kým sa nezatiahne. Zalejeme vodou a varíme asi hodinu. Pridáme nakrájané huby. Varíme asi polhodinu, kým mäso nie je uvarené.

Omáčku dochutíme vegetou, lyžicou horčice, lyžičkou papriky, trochou čierneho korenia. Na záver prilejeme zmes 2 lyžíc škrobu zmiešaného s 1.5 dl studenej vody. Podávame s ryžou, zemiakmi alebo domácimi knedľami.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang