Potrebné prísady:
Cesto:
- 3 vajcia
- 150 g práškového cukru
- 2 mäkká väčšie banány
- 1 mäkká hruška
- 200 g polohrubej múky
- 1 balíček prášku do pečiva
- 3 PL kakaa
Krém:
- 2 smotany na šľahanie
- 1 balíček stužovača šľahačky
- 5 PL granka
Na ozdobu:
- postrúhaná čokoláda alebo čokoládová ryža
Postup prípravy:
Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom do penista, pridáme popučené banány s hruškou a vymiešame. V druhej miske spolu zmiešame múku, prášok do pečiva, kakao a postupne zamiešavame do žĺtkovo-ovocnej hmoty. Nakoniec zľahka primiešame tuhý sneh z bielkov.
Cesto vylejeme do vymasteného a múkou vysypaného malého plechu (alebo tortovej formy) a pečieme vo vyhriatej rúre na 170°C asi 30-40 minút. Po upečení necháme vychladnúť.