Potrebné prísady:
- 150 g masla
- 200 g práškového cukru
- 2 vajcia
- citrónová kôra
- vanilínový cukor
- 1 dl mlieka
- 300 g polohrubej múky
- 1 balíček prášku do pečiva
- čerešne
- vanilínový cukor na posypanie
- čerešňová šťava
- maslo a hrubá múka na vymastenie a vysypanie plechu na pečenie.
Postup prípravy:
Maslo vymiešame do peny, pridáme polovicu cukru, žĺtky, nastrúhanú citrónovú kôru, vanilínový cukor a po troche mlieko. Nakoniec primiešame z bielkov ušľahaný tuhý sneh, do ktorého sme zašľahali druhú polovicu cukru, spolu s múkou zmiešanou s práškom do pečiva.
Cesto vylejeme na vymastený a vysypaný pekáč, povrch posypeme čerešňami a v horúcej rúre pečieme asi pol hodiny. Upečenú bublaninu necháme vychladnúť, pokrájame na rezy, posypeme vanilínovým cukrom a podávame s čerešňovou šťavou.