Suroviny
- 4 kusy lahôdkových párkov
- 100 g cibule
- 80 g oleja
- 1 strúčik cesnaku
- štipka soli
- 1 lyžička mletej sladkej papriky
- štipka mletej štipľavej papriky
- 3 dl hovädzieho bujónu
- 100 g paradajok
- 100 g čerstvej papriky
- 200 g zemiakov
- štipka mletej rasce
Postup
Nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme na oleji, pridáme prelisovaný cesnak, soľ, mletú rascu, sladkú a štipľavú papriku a zalejeme vývarom. Privedieme do varu, pridáme na malé mesiačiky nakrájané očistené zemiaky a spolu varíme.
Keď sú zemiaky takmer uvarené, pridáme na kolieska nakrájané párky a po dvoch minútach varenia aj na malé kocky nakrájané paradajky. Prevaríme a podľa potreby dochutíme.