Suroviny
- baklažán
- rajčiny
- papriky
- cesnak
- bazalka
- oregáno
- olivový olej
- soľ
Postup
Najprv nakrájame baklažán na kolieska, a kolieska z oboch strán jemne osolíme a necháme stáť na 10-15 minút. Robí sa to kvôli vytiahnutiu nepríjemnej horkosti. Na olivovom oleji zatiaľ trochu osmažíme na maličké plátky nakrájaný alebo pretlačený cesnak s nasekanými bylinkami.
Po chvíli pridáme na čo najmenšie kúsky nakrájané rajčiny, papriky a baklažán. Všetko spolu na miernom ohni necháme „rozvariť“, keď je treba, pridáme vodu. Keď je všetka zelenina dostatočne mäkká, jedlo je hotové. Podľa potreby dosolíme a môžme podávať, ideálne s bielym chlebom alebo rožkami. Dobrú chuť!