Suroviny
- 1 kurča
- soľ
- 30 g masla
- 80 g kureňovej zeleniny
- 1 cibuľa
- 40 g masla a 40 g hladkej múky na zápražku
- 150 g čerstvých hríbov alebo šampiňónov
- 10 g masla
- 1 menší karfiol
- zelená petržlenová vňať
- 1dl sladkej smotany
- 1 žĺtok
Postup
Očistené kurča rozkrojíme na porcie a osolíme. Na masle opražíme pokrájanú koreňovú zeleninu a cibuľu, pridáme porcie kurčaťa, podlejeme polievkou z masoxu a prikryté dusíme približne pol hodiny. Medzitým si pripravíme svetlú zápražku z múky a masla, rozriedime ju šťavou z kurčaťa, povaríme a precedíme na kurča.
Potom postupne pridáme huby pokrájané na tenké plátky a udusené na masle, karfiol uvarený v posolenej vode a rotozbratý na ružičky a posekanú zelenú petržlenovú vňať, prilejeme sladkú smotanu a všetko spoločne trošku povaríme. Pred podávaním zamiešame do omáčky žĺtok rozšľahaný v studenej vode.