Suroviny
Cesto:
- 250 g hladkej múky
- 80 g kryštalového cukru
- 200 g masla
Krém:
- 200 g masla
- 400 g sladeného mlieka (salko)
- 4 PL kryštalového cukru
- 250 g slaných arašidov
Čokoládová poleva:
- 125 g mliečnej čokolády
- 125 g horkej čokolády (85%-nej)
Postup
Z prísad na cesto urobíme hmotu, ktorú rozvaľkáme na plech (cca 20×25 cm) a pečieme pri 160° asi 40 minút. Necháme vychladnúť. Krém: Do hrnca si dáme všetky prísady okrem orieškov a za stáleho miešania pomaly varíme.
Zhruba po 10 minútach začne krém hustnúť a karamelizovať. Vtedy pridáme oriešky a ešte horúce nanesieme na cesto, ktoré sme predtým preložili na tácku.
Nad parou rozpustíme čokolády a vylejeme na krém. Vložíme do chladničky a po hodine môžeme krájať.