Klasické domáce ryžové lupienky dostanú valentínsku podobu s trochou kakaa a červeného potravinárskeho farbiva.
Klasické domáce ryžové keksy s jednoduchým zoznamom ingrediencií a neodolateľne lepkavou konzistenciou sú vhodné na každú príležitosť. Dnes im dodáme valentínsku podobu – s príchuťou red velvet a posypanou bielou čokoládou.
Ingrediencie
- 6 lyžíc masla
- 3 lyžice nesladeného kakaového prášku
- 1/2 lyžičky vanilkového extraktu
- 1/4 lyžičky soli
- 900 g mini marshamallows
- 3 kvapky červeného potravinárskeho farbiva
- 900 g chrumkavých ryžových vločiek
- 125 g bielych čokoládových lupienkov
Postup
- Vo veľkej panvici alebo hrnci na miernom ohni rozpusťte maslo a jemne miešajte gumovou stierkou, aby sa všetko maslo rovnomerne roztopilo. Vmiešajte kakaový prášok, vanilkový extrakt a soľ.
- Rýchlo pridajte polovicu mini marshmallows a miešajte, kým sa nerozpustia. Pridajte zvyšnú polovicu marshmallows a miešajte, kým sa nerozpustia. Odstavte z ohňa. Vmiešajte 3 kvapky červeného potravinárskeho farbiva.
- Pridajte ryžové vločky a jemne ich miešajte, kým sa vločky úplne nepokryjú zmesou marshmallow. Zmes nechajte 5 minút chladnúť. Z hmoty odoberte a rukami vytvarujte srdiečka (pomôžu vám pri tom ľahko pomastené ruky). Umiestnite ich na plech na pečenie.
- Do malej misky vhodnej do mikrovlnnej rúry vložte bielu čokoládu. Mikrovlnnú rúru zapnite na najvyššiu teplotu v 30-sekundových intervaloch ohrievajte, pričom medzi jednotlivými intervalmi miešajte, kým sa nerozpustí, celkovo asi 1 a 1/2 minúty.
- Rozpustenou čokoládou pokvapkajte ryžové kúsky. Nechajte odstáť, kým čokoláda neztuhne.