Vyskúšajte si pripraviť netradičné toasty s cícerom a čedarom. Navrstvené s baby špenátom a jednoduchou domácou cícerovou nátierkou sa premenia na výdatné jedlo.
Suroviny
- 2 lyžice extra panenského olivového oleja
- 2 lyžice paradajkovej pasty
- 1/2 šálky konzervovaného cíceru, scedeného a opláchnutého
- 4 plátky kváskového chleba
- 1/2 šálky voľne zabaleného čerstvého baby špenátu
- 4 plátky syra čedar
Postup
- V malej panvici na miernom ohni zohrejte 1 polievkovú lyžicu oleja, kým sa nezačne trblietať. Pridajte paradajkový pretlak a za častého miešania varte 2 minúty. Vmiešajte cícer a varte ďalšie 2 minúty.
- Odstavte z ohňa a roztlačte hrotom veľkej vidličky alebo škrabkou na zemiaky na konzistenciu hrudkovitej zemiakovej kaše.
- Na pracovnú dosku položte 2 plátky chleba. Rozdeľte na ne cícerovú nátierku a rozotrite ju do rovnomernej vrstvy. Navrch dajte špenát a každý sendvič zakončite 2 plátkami syra čedar. Sendviče uzavrite zvyšnými 2 plátkami chleba.
- Zvyšnú 1 lyžicu oleja rozohrejte na veľkej panvici na strednom ohni, kým sa nezačne trblietať.
- Pridajte zostavené sendviče a prikryte. Pečte, kým spodok nie je zlatohnedý, 3 až 4 minúty. Obráťte sendviče, opäť prikryte a pečte, kým druhá strana nezíska zlatohnedú farbu, ďalšie 3 až 4 minúty.
- V prípade potreby pred servírovaním rozrežte na polovicu.