Recepty

Recept na grilované toasty s cícerom a čedarom

Vyskúšajte si pripraviť netradičné toasty s cícerom a čedarom. Navrstvené s baby špenátom a jednoduchou domácou cícerovou nátierkou sa premenia na výdatné jedlo.

Suroviny

  • 2 lyžice extra panenského olivového oleja
  • 2 lyžice paradajkovej pasty
  • 1/2 šálky konzervovaného cíceru, scedeného a opláchnutého
  • 4 plátky kváskového chleba
  • 1/2 šálky voľne zabaleného čerstvého baby špenátu
  • 4 plátky syra čedar

Postup

  1. V malej panvici na miernom ohni zohrejte 1 polievkovú lyžicu oleja, kým sa nezačne trblietať. Pridajte paradajkový pretlak a za častého miešania varte 2 minúty. Vmiešajte cícer a varte ďalšie 2 minúty.
  2. Odstavte z ohňa a roztlačte hrotom veľkej vidličky alebo škrabkou na zemiaky na konzistenciu hrudkovitej zemiakovej kaše.
  3. Na pracovnú dosku položte 2 plátky chleba. Rozdeľte na ne cícerovú nátierku a rozotrite ju do rovnomernej vrstvy. Navrch dajte špenát a každý sendvič zakončite 2 plátkami syra čedar. Sendviče uzavrite zvyšnými 2 plátkami chleba.
  4. Zvyšnú 1 lyžicu oleja rozohrejte na veľkej panvici na strednom ohni, kým sa nezačne trblietať.
  5. Pridajte zostavené sendviče a prikryte. Pečte, kým spodok nie je zlatohnedý, 3 až 4 minúty. Obráťte sendviče, opäť prikryte a pečte, kým druhá strana nezíska zlatohnedú farbu, ďalšie 3 až 4 minúty.
  6. V prípade potreby pred servírovaním rozrežte na polovicu.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang