Tento recept je určený všetkým fanúšikom slaných raňajok. Zoznámte sa s jednoduchými, vysoko proteínovými a prirodzene bezlepkovými muffinami.
Suroviny
- 3/4 šálky tvarohu alebo cottage
- 5 veľkých vajec
- 1/4 šálky mandľového mlieka (alebo vody)
- 1 šálka mandľovej múčky
- 1/4 šálky kukuričnej múky
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 1/4 lyžičky cesnakového prášku
- 1/4 lyžičky soli
- 1/2 šálky pečenej červenej papriky (v oleji)
- 1/2 šálky rozdrobeného syra feta
- 3 vrchovaté polievkové lyžice najemno nasekanej pažítky
Postup
- Rúru predhrejte na 190 °C. Formu na muffiny vyložte papierovými košíčkami na pečenie.
- Vo veľkej miske vyšľahajte tvaroh, vajcia a mandľové mlieko. Pridajte mandľovú múku, kukuričnú múku, prášok do pečiva, cesnakový prášok a soľ a šľahajte do hladka.
- Vmiešajte nakrájanú pečenú červenú papriku, fetu a pažítku.
- Cesto rozdeľte do košíčkov na muffiny a pečte 30 minút, alebo kým nie sú vrchné časti zlatohnedé a mierne klenuté.
- Vychutnajte si ich teplé alebo pri izbovej teplote. Zvyšky skladujte zakryté v chladničke až 5 dní.