Jednoduchý recept na 3 zložkové halušky s hubami a šalotkou. Vyskúšajte a neoľutujete.
Ingrediencie
- 500 g zmesi divokých húb
- 2 stredne veľké šalotky
- 500 g čerstvých alebo mrazených zemiakových halušiek
- 3 lyžice olivového oleja
- 1/2 lyžičky soli
- 1/4 lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia
- čerstvé lístky tymiánu na ozdobu (nepovinné)
Postup
- Umiestnite mriežku do stredu rúry a rozohrejte ju na 200 ºC.
- Nakrájajte 500 g zmiešaných divokých húb, nakrájajte 2 stredne veľké šalotky a oboje položte na plech na pečenie. Pridajte 500 g čerstvých alebo mrazených zemiakových halušiek.
- Pokvapkajte 3 lyžicami olivového oleja, ochuťte 1/2 lyžičky kuchynskej soli a 1/4 lyžičky čierneho korenia a dobre premiešajte. Rozložte ich do rovnomernej vrstvy.
- Pečte za stáleho miešania, kým nie sú halušky kypré a zelenina mäkká, spolu 15 až 20 minút. V prípade potreby ozdobte lístkami čerstvého tymiánu.