Doprajte cestovinám letnú premenu s pyré z červenej repy, hrozienkami a makom. Sú skvelé teplé aj studené a sú ideálnou voľbou na večeru počas pracovného týždňa.
Ingrediencie
- 1/4 šálky hrozienok
- šťava z 1/2 citróna (asi 1 a 1/2 lyžice)
- 2 v pare upečené červené repy (spolu asi 1,5 kg)
- 1/4 šálky olivového oleja
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie
- smotana (voliteľné)
- 500 g malých cestovín (napr. motýliky alebo penne)
- 1 lyžica makových semienok
Postup
- Hrozienka namočte do 1/2 šálky horúcej vody a citrónovej šťavy na 10 minút, alebo kým nie sú kypré. Hrozienka sceďte a tekutinu z namáčania si nechajte.
- V kuchynskom robote s nadstavcom s nožom rozmixujte červenú repu s olivovým olejom, tekutinou z namáčania a poriadnou štipkou soli a korenia do veľmi hladkej konzistencie. Ak máte radi mliečne výrobky, pridajte trochu smotany.
- Cestoviny uvarte v dobre osolenej vode a sceďte. Cestoviny vráťte do hrnca.
- Pridajte pretlak z červenej repy, namočené hrozienka a mak a premiešajte, aby sa prehriali a obalilo ich to. Preneste na servírovací tanier alebo do jednotlivých misiek. Pred podávaním pokvapkajte olivovým olejom.