ReceptyVegan/Vegetarian

Recept na cestoviny s červenou repou, hrozienkami a makom

Doprajte cestovinám letnú premenu s pyré z červenej repy, hrozienkami a makom. Sú skvelé teplé aj studené a sú ideálnou voľbou na večeru počas pracovného týždňa.

Ingrediencie

  • 1/4 šálky hrozienok
  • šťava z 1/2 citróna (asi 1 a 1/2 lyžice)
  • 2 v pare upečené červené repy (spolu asi 1,5 kg)
  • 1/4 šálky olivového oleja
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie
  • smotana (voliteľné)
  • 500 g malých cestovín (napr. motýliky alebo penne)
  • 1 lyžica makových semienok

Postup

  1. Hrozienka namočte do 1/2 šálky horúcej vody a citrónovej šťavy na 10 minút, alebo kým nie sú kypré. Hrozienka sceďte a tekutinu z namáčania si nechajte.
  2. V kuchynskom robote s nadstavcom s nožom rozmixujte červenú repu s olivovým olejom, tekutinou z namáčania a poriadnou štipkou soli a korenia do veľmi hladkej konzistencie. Ak máte radi mliečne výrobky, pridajte trochu smotany.
  3. Cestoviny uvarte v dobre osolenej vode a sceďte. Cestoviny vráťte do hrnca.
  4. Pridajte pretlak z červenej repy, namočené hrozienka a mak a premiešajte, aby sa prehriali a obalilo ich to. Preneste na servírovací tanier alebo do jednotlivých misiek. Pred podávaním pokvapkajte olivovým olejom.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang