DezertyRecepty

Recept na vafle s horúcou malinovou polevou

Nádherná kopa chrumkavých zlatistých vaflí plnených šunkou a syrom, posypaných práškovým cukrom a poliatych lyžičkami malinovej polevy.

Ingrediencie

Na prípravu horúcej malinovej polevy:

  • 2 šálky čerstvých alebo mrazených malín
  • 1/4 šálky cukru, plus viac podľa chuti
  • 1/4 šálky vody

Na prípravu vaflí:

  • 2 a 1/2 šálky hladkej múky
  • 1 lyžička soli
  • 3 lyžičky prášku do pečiva
  • 2 lyžice cukru
  • 2 a 1/4 šálky plnotučného mlieka
  • 2 veľké vajcia
  • 1/2 šálky rozpusteného masla
  • 170 g šunky, nakrájanej na malé kocky
  • 85 g rozdrveného syra Gruyère
  • práškový cukor, na servírovanie

Postup

  1. Na prípravu malinovej omáčky zmiešajte maliny, cukor a vodu v malom hrnci a postavte na stredný oheň.
  2. Priveďte do varu a varte, kým sa maliny nerozpadnú na hustú omáčku, 5 až 8 minút.
  3. Ochutnajte a v prípade potreby primiešajte viac cukru.
  4. Odstavte z ohňa.
  5. Na prípravu vaflí zmiešajte múku, soľ a prášok do pečiva.
  6. V ďalšej miske vyšľahajte cukor, mlieko, vajcia a rozpustené maslo.
  7. Vlhké prísady nalejte na suché a premiešajte ich stierkou, aby vzniklo pomerne husté cesto.
  8. Vmiešajte šunku a rozdrobený syr.
  9. Rozohrejte vaflovač.
  10. Keď je vaflovač pripravený, do každého štvorca nalejte toľko cesta, aby ho takmer pokrylo.
  11. Pečte do tmavozlatista, zvyčajne asi 4 až 5 minút v závislosti od vášho vaflovača.
  12. Uvarené vafle preložte na chladiacu mriežku alebo ich ihneď podávajte.
  13. Pokračujte vo varení zvyšného cesta.
  14. Na servírovanie dajte do sitka lyžicu práškového cukru a jemne ho preosejte na vrch vaflí.
  15. Podávajte s malinovou omáčkou.

Kategorie:

Dezerty | Recepty

© 2025 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang