PečivoReceptyVegan/Vegetarian

Jednoduchý letný recept – Tartine s pečenými paradajkami

Pečené paradajky? Áno, čítate správne. Dostali ste sa k najlepšiemu receptu na tento letný paradajkový pokrm.

Ingrediencie

  • 3 rímske paradajky
  • 2 lyžice oleja
  • 1 lyžica balzamikového octu
  • soľ a korenie
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne mletého
  • 3 plátky zrnitého toastu alebo 2 väčších toastov
  • 3 lyžice syru ricotta
  • 1 a 1/2 lyžičky dijonskej horčice
  • čerstvá bazalka a pažítka na ozdobu, nakrájané na tenké plátky

Počet porcií: 2

Postup

  1. Predhrejte rúru na 230 °C. Paradajky nakrájajte na polovice alebo štvrtiny podľa veľkosti.
  2. V stredne veľkej miske zľahka premiešajte paradajky s olejom, octom, soľou, korením a jedným strúčikom cesnaku. Rozložte na plech a pečte asi 25 minút.
  3. Chlieb dobre opečte a na každý kúsok natrite 1/2 lyžičky dijonskej horčice. Potom na horčicové hrianky rozotrite 1 lyžicu ricotty. Na hrianky natlačte čo najviac plátkov pečených paradajok, ozdobte čerstvou bazalkou a pažítkou. Dochuťte soľou a korením.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang