PolievkyRecepty

Recept na polievku z klobásy, kapusty a sladkých zemiakov

Hnedá klobása, jemné sladké zemiaky, práve uvarená kapusta a talianske bylinky sú súčasťou tejto výdatnej polievky.

Ingrediencie

  • 2 stredne veľké sladké zemiaky
  • 1/2 zväzku kapusty
  • 350 g uvarenej talianskej kuracej klobásy
  • 2 lyžice extra panenského olivového oleja
  • 1 liter kuracieho vývaru
  • 1 lyžička sušeného talianskeho korenia

Postup

  1. Ošúpte 2 sladké zemiaky a nakrájajte ich na 0,5 cm kocky.
  2. Nakrájajte nahrubo 1/2 zväzku kapusty (asi 2 šálky).
  3. Nakrájajte talianskú kuraciu klobásu.
  4. Na stredne silnom ohni zohrejte 2 lyžice extra panenského olivového oleja, kým sa nezačne trblietať.
  5. Pridajte klobásu a opečte ju 6 až 8 minút, kým nezhnedne.
  6. Pridajte 4 šálky kuracieho vývaru, 1 lyžičku sušeného talianskeho korenia a sladké zemiaky a priveďte do varu. Varte, kým sladké zemiaky nezmäknú, 15 až 20 minút.
  7. Pridajte kapustu a varte, kým nie je mäkká, približne 3 minúty.

Kategorie:

Polievky | Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang