Jednoduché kuracie rezne na parmezáne pripravené v jednej panvici.
Ingrediencie
- 1 stredne veľký citrón
- 1 šálka parmezánu, jemne nastrúhaného
- 1 šálka hladkej múky
- 1/2 lyžičky soli
- 1/2 lyžičky čerstvo namletého čierneho korenia
- 2 veľké vajcia
- 1 a 1/2 šálky strúhanky panko
- 2 vykostené kuracie prsia bez kože
- 2 lyžice olivového oleja
Postup
- Nakrájajte 1 stredne veľký citrón na mesiačiky a najemno nastrúhajte parmezán.
- Vo veľkej plytkej miske zmiešajte 1 šálku hladkej múky, 1/2 lyžičky kuchynskej soli a 1/2 lyžičky čierneho korenia.
- V druhej veľkej plytkej miske vidličkou vyšľahajte 2 veľké vajcia.
- V tretej veľkej plytkej miske zmiešajte 1 a 1/2 šálky panko strúhanky a parmezán.
- Rozrežte 2 vykostené kuracie prsia bez kože vodorovne na polovicu tak, aby ste získali 4 tenké kúsky kuracích pŕs.
- Postupne vložte 1 kus do veľkého vrecka so zipsom a pomocou valčeka alebo tĺčika na mäso ho vyklepte na tenko.
- Odložte ho bokom a zopakujte to so zvyšnými 3 kusmi.
- Postupne obaľte 1 kus kurčaťa v múke, potom vo vajciach a nakoniec v strúhanke, pričom strúhanku jemne vtlačte do kurčaťa, aby sa prichytila.
- Umiestnite na veľký tanier alebo plech na pečenie.
- Na väčšej panvici na stredne silnom ohni rozohrejte 2 lyžice olivového oleja, kým sa nezačne trblietať.
- Ak je to potrebné, pracujte postupne, pridajte obalené kuracie rezne v jednej vrstve a smažte ich, kým nie sú prepečené a zľahka opečené z oboch strán, 4 až 5 minút z každej strany.
- V prípade potreby zopakujte prípravu zvyšného kurčaťa a podľa potreby pridajte do panvice 2 lyžice olivového oleja.
- Podávajte s plátkami citróna.