Recepty

Recept na chrumkavé kuracie rezne s parmezánom

Jednoduché kuracie rezne na parmezáne pripravené v jednej panvici.

Ingrediencie

  • 1 stredne veľký citrón
  • 1 šálka parmezánu, jemne nastrúhaného
  • 1 šálka hladkej múky
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1/2 lyžičky čerstvo namletého čierneho korenia
  • 2 veľké vajcia
  • 1 a 1/2 šálky strúhanky panko
  • 2 vykostené kuracie prsia bez kože
  • 2 lyžice olivového oleja

Postup

  1. Nakrájajte 1 stredne veľký citrón na mesiačiky a najemno nastrúhajte parmezán.
  2. Vo veľkej plytkej miske zmiešajte 1 šálku hladkej múky, 1/2 lyžičky kuchynskej soli a 1/2 lyžičky čierneho korenia.
  3. V druhej veľkej plytkej miske vidličkou vyšľahajte 2 veľké vajcia.
  4. V tretej veľkej plytkej miske zmiešajte 1 a 1/2 šálky panko strúhanky a parmezán.
  5. Rozrežte 2 vykostené kuracie prsia bez kože vodorovne na polovicu tak, aby ste získali 4 tenké kúsky kuracích pŕs.
  6. Postupne vložte 1 kus do veľkého vrecka so zipsom a pomocou valčeka alebo tĺčika na mäso ho vyklepte na tenko.
  7. Odložte ho bokom a zopakujte to so zvyšnými 3 kusmi.
  8. Postupne obaľte 1 kus kurčaťa v múke, potom vo vajciach a nakoniec v strúhanke, pričom strúhanku jemne vtlačte do kurčaťa, aby sa prichytila.
  9. Umiestnite na veľký tanier alebo plech na pečenie.
  10. Na väčšej panvici na stredne silnom ohni rozohrejte 2 lyžice olivového oleja, kým sa nezačne trblietať.
  11. Ak je to potrebné, pracujte postupne, pridajte obalené kuracie rezne v jednej vrstve a smažte ich, kým nie sú prepečené a zľahka opečené z oboch strán, 4 až 5 minút z každej strany.
  12. V prípade potreby zopakujte prípravu zvyšného kurčaťa a podľa potreby pridajte do panvice 2 lyžice olivového oleja.
  13. Podávajte s plátkami citróna.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang