Recepty

Recept na mini calzonky

Tieto mini calzonky z hotového pizzového cesta sú mimoriadne jednoduché na prípravu. Vykúzlite lahodné taštičky plnené syrom a feferónkami, ktoré sú ideálne na večierky alebo občerstvenie po škole.

Suroviny

  • univerzálna múka na vyvaľkanie cesta
  • 1 kg cesta na pizzu
  • 1 šálka omáčky na pizzu + na namáčanie
  • 220 g strúhaného polotučného syra mozzarella
  • 170 g na tenké plátky nakrájanej feferónky

Postup

  1. Na jemne pomúčenej doske rozvaľkajte cesto na pizzu na hrúbku 1,5 cm.
  2. Pomocou okrúhleho noža alebo veľkého pohára vykrojte 8 až 10 koliesok.
  3. Kolieska preneste na plech vystlaný papierom na pečenie.
  4. Pozbierajte zvyšky cesta, potom ho znovu rozvaľkajte a opakujte vykrajovanie koliesok, kým ich nebudete mať 16.
  5. Na každé koliesko dajte 2 lyžičky omáčky, 1 lyžicu syra a 1 lyžičku feferónky.
  6. Pracujte vždy s jedným kolieskom cesta, preložte ho na polovicu a potom okraje zovrite, aby sa uzavreli.
  7. Keď je každé calzone uzavreté, vidličkou zovrite okraje, aby sa ešte viac uzavrel.
  8. Teplovzdušnú fritézu rozohrejte na 190 °C.
  9. Smažte calzone v dávkach po 4 kusoch, kým nie sú zlatohnedé a chrumkavé, približne 8 minút.
  10. V prípade potreby podávajte s ďalšou pizza omáčkou na namáčanie.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang