Tieto mini calzonky z hotového pizzového cesta sú mimoriadne jednoduché na prípravu. Vykúzlite lahodné taštičky plnené syrom a feferónkami, ktoré sú ideálne na večierky alebo občerstvenie po škole.
Suroviny
- univerzálna múka na vyvaľkanie cesta
- 1 kg cesta na pizzu
- 1 šálka omáčky na pizzu + na namáčanie
- 220 g strúhaného polotučného syra mozzarella
- 170 g na tenké plátky nakrájanej feferónky
Postup
- Na jemne pomúčenej doske rozvaľkajte cesto na pizzu na hrúbku 1,5 cm.
- Pomocou okrúhleho noža alebo veľkého pohára vykrojte 8 až 10 koliesok.
- Kolieska preneste na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Pozbierajte zvyšky cesta, potom ho znovu rozvaľkajte a opakujte vykrajovanie koliesok, kým ich nebudete mať 16.
- Na každé koliesko dajte 2 lyžičky omáčky, 1 lyžicu syra a 1 lyžičku feferónky.
- Pracujte vždy s jedným kolieskom cesta, preložte ho na polovicu a potom okraje zovrite, aby sa uzavreli.
- Keď je každé calzone uzavreté, vidličkou zovrite okraje, aby sa ešte viac uzavrel.
- Teplovzdušnú fritézu rozohrejte na 190 °C.
- Smažte calzone v dávkach po 4 kusoch, kým nie sú zlatohnedé a chrumkavé, približne 8 minút.
- V prípade potreby podávajte s ďalšou pizza omáčkou na namáčanie.