Obalenie kuracích pŕs humusom a posypanie dymovým korením im dodá jemnú zlatohnedú kôrku a vlhký vnútrajšok.
Suroviny
- 4 vykostené kuracie prsia bez kože
- 1 lyžička soli
- 1/4 lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia
- 1/4 šálky hummusu
- 1/2 lyžičky údenej papriky
- olej v spreji
Postup
- Umiestnite mriežku do stredu rúry a vyhrejte ju na 230 °C. Plech na pečenie zľahka vymastite sprejom na pečenie.
- Kuracie mäso umyte a osušte zo všetkých strán papierovými utierkami a potom ho osoľte a okoreňte.
- Kuracie prsia uložte do jednej vrstvy na pripravený plech. Každé kuracie prsia potrite hummusom (asi 1 lyžica na každé) a rozotrite ho do tenkej vrstvy, kým nie sú všetky prsia rovnomerne a úplne pokryté. Hummus posypte paprikou.
- Pečte, kým kurča nie je prepečené, úplne nepriehľadné, približne 20 minút.
- Prepnite rúru na režim pečenia a pečte kurča, kým hummus nie je na dotyk suchý a nezhnedne, približne 3 minúty. Podávajte ihneď.