Recepty

Recept na pizzu s hubami

Vyskúšajte recept na túto jednoduchú pizzu s hubami a syrom. Ak si ju pripravíte z cesta z obchodu, jej príprava vám zaberie minimum času.

Suroviny

  • 450 g cesta na pizzu
  • 450 g šampiňónov
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžičky čerstvých tymianových listov
  • 1 šálka strúhaného polotučného syra mozzarella
  • 4 olivového oleja
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
  • celozrnná múka na posypanie
  • jemne mletá kukuričná múka na posypanie
  • 2 lyžice strúhaného parmezánu
  • 2 lyžice nasekaných čerstvých petržlenových listov

Postup

  1. Ak používate chladené cesto na pizzu, uistite sa, že sa pred začatím pečenia nechá asi hodinu odstáť pri izbovej teplote.
  2. Rúru rozohrejte na 230 °C spolu s plechom na pečenie.
  3. Medzitým nakrájajte huby na plátky. Rozdrvte 4 strúčiky cesnaku. Z tymianových vetvičiek odstráňte lístky, kým nezískate 2 lyžičky, a pridajte ich k cesnaku. Nastrúhajte syr mozzarella, aby ste získali 1 šálku.
  4. Na veľkej panvici na strednom ohni rozohrejte 1 lyžicu olivového oleja, kým sa nezačne trblietať. Pridajte polovicu šampiňónov v jednej vrstve a nerušene ich smažte, kým nezhnednú na spodnej strane, približne 5 minút. Dochuťte 1/4 lyžičky soli a 1/8 lyžičky korenia a za stáleho miešania varte, kým huby nezhnednú po celom povrchu a nezmäknú, ďalšie 2 až 3 minúty. Preneste ich do misy.
  5. Do panvice pridajte 1 lyžicu olivového oleja a zopakujte to so zvyšnými hubami, soľou a korením. Približne minútu predtým, ako budú huby hotové, pridajte cesnak a tymián a restujte, kým sa nerozvoňajú, približne 1 minútu. Preneste do misy s hubami a premiešajte. Odložte do chladu, kým pripravíte cesto.
  6. Cesto na pizzu rozdeľte na 2 časti. Ak sa cesto lepí, prisypte trochu múky. Posypte papier na pečenie kukuričnou múkou a položte naň jeden z kúskov cesta. Pomocou rúk alebo valčeka vytvarujte cesto do tvaru kruhu.
  7. Cesto potrite 1 lyžicou olivového oleja a potom naň rozotrite polovicu hubovej zmesi, pričom nechajte asi 1 cm čistý okraj. Posypte polovicou syra mozzarella. Opatrne vyberte predhriaty plech z rúry a pomocou papiera presuňte pizzu priamo na plech.
  8. Pečte, kým okraje nie sú zlatohnedé a chrumkavé a syr sa neroztopí, 10 až 12 minút.
  9. Medzitým nastrúhajte toľko parmezánu, aby ste mali 2 polievkové lyžice. Nasekajte petržlenovú vňať. podľa chuti.
  10. Vyberte plech z rúry a opatrne preložte pizzu na čistú dosku na krájanie. Papier si nechajte na prípravu druhej pizze a plech vráťte do rúry.
  11. Upečenú pizzu posypte polovicou parmezánu a polovicou petržlenovej vňate. Necháme chvíľu vychladiť, potom nakrájame na plátky a podávame.
  12. Postup opakujte so zvyšným cestom.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang