Recepty

Recept na pečené karfiolové steaky

Vyskúšajte tieto karfiolové steaky pečené v rúre a ochutené jednoduchou citrónovo-cesnakovou omáčkou. Podávajte s chimichurri alebo obložené pečenými paradajkami, olivami a fetou.

Ingrediencie

  • 1 veľká hlávka karfiolu, rozkrojená pozdĺžne cez jadro na 4 časti
  • 1/4 šálky olivového oleja
  • 1 lyžica čerstvej citrónovej šťavy
  • 2 strúčiky cesnaku, mleté
  • štipka červenej papriky
  • soľ a mleté čierne korenie podľa chuti

Postup

  1. Predhrejte rúru na 200 °C.
  2. Plech na pečenie vysteľte papierom na pečenie.
  3. Na pripravený plech položte karfiolové steaky.
  4. V miske vyšľahajte olivový olej, citrónovú šťavu, cesnak, červenú papriku, soľ a čierne korenie.
  5. Vrch karfiolových steakov potrite 1/2 zmesi olivového oleja.
  6. Karfiolové steaky pečte vo vyhriatej rúre 15 minút.
  7. Potom ich obráťte a vrchnú časť potrite zvyšnou zmesou olivového oleja.
  8. Pokračujte v pečení, kým nie je mäkký a zlatistý, ďalších 15 až 20 minút.

Kategorie:

Recepty

© 2025 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang