ReceptyVegan/Vegetarian

Recept na halloweenske diabolské vajíčka

Trik najlepších halloweenských sušených vajec spočíva v tom, že všetky používajú rovnaký recept na náplň, takže si môžete ušetriť energiu na zdobenie.

Ingrediencie

  • 12 veľkých vajec
  • 1/3 šálky majonézy
  • 2 lyžičky dijonskej horčice
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1/2 čerstvo mletého čierneho korenia

Na zdobenie:

  • žlté múmie: 12 kapár
  • fialové jednooké príšerky: (1 kapucínka) 6 plátkov čiernych alebo zelených olív + fialové potravinárske farbivo
  • oranžové tekvičky: 2 pažítky + oranžové potravinárske farbivo
  • zelené pavúčie hniezda: 1/4 lyžičky maku alebo čierneho sezamu + zelené potravinárske farbivo

Počet porcií: 24 diabolských vajec

Postup:

  1. Do veľkého hrnca dajte 12 veľkých vajec a pridajte toľko studenej vody, aby vajcia boli pokryté aspoň jedným centimetrom. Priveďte do varu na silnom ohni. Odstavte panvicu z ohňa. Prikryte a nechajte vajcia 12 minút odstáť. Medzitým si pripravte ozdoby a ľadový vodný kúpeľ.
  2. Nakrájajte 2 pažítky na 0,5 cm kúsky, aby ste vytvorili stopku pre tekvicové vajíčka. Pripravte ľadový vodný kúpeľ naplnením veľkej misy ľadom a vodou.
  3. Pomocou štrbinovej lyžice preneste vajcia na pracovnú plochu. Každým vajíčkom jemne poklepte o pult, aby škrupina na niekoľkých miestach praskla. Vložte ich do ľadového kúpeľa aspoň na 1 minútu. Vajíčka ošúpte. Každé vajce pozdĺžne rozrežte na polovicu.
  4. Žĺtky opatrne vytlačte do stredne veľkej misky. Prstami zotrite zvyšky žĺtkov z bielkov. Bielka poukladajte v jednej vrstve na servírovací tanier reznou stranou nahor.
  5. Žĺtky roztlačte vidličkou, kým sa úplne nerozpadnú. Pridajte 1/3 šálky majonézy, 2 lyžičky dijonskej horčice, 1/2 lyžičky kuchynskej soli a 1/2 lyžičky čierneho korenia. Roztlačte na hladkú kašu. Ochutnajte a podľa potreby dochuťte ďalšou kóšer soľou.

Zdobenie vajíčok:

  1. Na žlté múmie preneste 1/4 šálky žĺtkovej zmesi do malého zipsového vrecka. Z jedného spodného rohu zipsového vrecka odstrihnite 1,5 cm. Náplň vtlačte do 6 bielkových škrupín. Jemným pritlačením prstami náplň uhlaďte. Na vrch každej kopy náplne položte 2 kapary, aby ste vytvorili očné gule. Ďalšie 3 lyžice žĺtkovej zmesi naberte do samostatného vrecka a odstrihnite 1/4 cm otvor. Cez vajíčka urobte cik-cak čiary, aby ste múmiu zabalili.
  2. Na fialové jednooké príšerky naberte 1/4 šálky žĺtkovej zmesi do malej misky. Pridajte kvapku fialového potravinárskeho farbiva a miešajte, kým sa úplne nespojí, a podľa potreby pridávajte ďalšie farbivo, kým nebude fialové. Lyžičkou nalejte náplň do 6 bielkových škrupín. Náplň uhlaďte jemným pritlačením prstami. Na každú kopu náplne položte 1 plátok olivy ako očko.
  3. Pre oranžové tekvice naberte 1/4 šálky žĺtkovej zmesi do malej misky. Pridajte kvapku oranžového potravinárskeho farbiva a miešajte, kým sa úplne nespojí, a podľa potreby pridávajte ďalšie farbivo, kým nebude oranžové. Do 6 bielkových škrupín dajte lyžičkou náplň. Jemným pritlačením prstami náplň uhlaďte. Prechádzajte hrotmi vidličky po náplni zhora nadol, aby ste vytvorili tekvicové hrebene. Na vrch plnky položte nasekanú pažítku, aby ste vytvorili stopku.
  4. Na zelené pavúčie hniezda naberte 1/4 šálky žĺtkovej zmesi do malej misky. Pridajte kvapku zeleného potravinárskeho farbiva a miešajte, kým sa úplne nespojí, a podľa potreby pridávajte ďalšie farbivo, kým nebude zelené. Lyžičkou nalejte náplň do 6 bielkových škrupín. Jemným pritlačením prstami náplň uhlaďte. Na vrch náplne nasypte 1/4 lyžičky maku alebo čierneho sezamu.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang