Hlavné jedláReceptyVegan/Vegetarian

Recept na krémové krevety a špenát Alfredo

Vychutnajte si po náročnom dni v práci krevety a čerstvý špenát v syrovej omáčke s parmezánom.

Ingrediencie

  • 500 g surových veľkých kreviet (25 až 30 kusov na 500 g)
  • 1/4 lyžičky soli
  • 1 lyžica rastlinného oleja
  • 1 nádoba omáčky Alfredo
  • 3 šálky baby špenátu
  • uvarené fettuccine alebo cuketové rezance
  • 1/4 šálky strúhaného parmezánu

Počet porcií: 4

Postup

  1. Rozmrazte 500 g surových veľkých kreviet. Potom ich olúpte a zbavte jadier. Krevety osušte a okoreňte 1/4 lyžičky kuchynskej soli.
  2. Na veľkej panvici na stredne silnom ohni rozohrejte 1 polievkovú lyžicu rastlinného oleja, kým sa nezačne trblietať.
  3. Pridajte krevety a smažte ich 3 až 4 minúty, kým nie sú uvarené. Pridajte 1 nádobu s omáčkou Alfredo a 3 šálky baby špenátu.
  4. Varte, kým sa omáčka neprehreje a špenát nezvädne, približne 3 minúty. Podávajte na uvarených fettuccine alebo cuketových rezancoch a ozdobte 1/4 šálky strúhaného parmezánu.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang