Hlavné jedláReceptyVegan/Vegetarian

Recept na caprese gnocchi na plechu

Prinášame vám báječný recept na rýchlu a jednoduchú večeru spravenú na plechu. Obsahuje zemiakové halušky, cherry paradajky a čerstvú mozzarellu, ktoré sa spoločne zapečú v rúre a potom sa posypú čerstvou bazalkou.

Ingrediencie

  • 500 g cherry paradajok (asi 4 šálky)
  • 500 g čerstvých, skladovaných alebo mrazených zemiakových halušiek
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1/4 lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia
  • 250 g marinovaných syrových guľôčok mozzarelly (približne 2 šálky)
  • nasekané lístky čerstvej bazalky, na podávanie

Postup

  1. Umiestnite mriežku do stredu rúry a rozohrejte ju na 205 ºC.
  2. Na vyložený plech dajte 500 g cherry paradajok (ak sú veľké, rozdeľte ich na polovicu) a 500 g halušiek. Pokvapkajte 2 lyžicami olivového oleja, ochuťte 1/2 lyžičky kuchynskej soli a 1/4 lyžičky čierneho korenia a dobre premiešajte. Rozložte ich do rovnomernej vrstvy.
  3. Pečte za stáleho miešania, kým nie sú halušky kypré a niektoré paradajky neprasknú a neskaramelizujú, spolu 15 až 20 minút.
  4. Vyberte z rúry a pridajte 250 g marinovaných kúskov mozzarelly. Premiešajte, aby sa spojili a rozložte ich do rovnomernej vrstvy. Pečte, kým mozzarella nezmäkne, ďalšie 2 až 3 minúty. Ozdobte nasekanými lístkami čerstvej bazalky.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang