Recepty

Červený chňapal na grile – recept

Túto jednoduchú grilovanú rybu podávajte s ľubovoľnou grilovanou zeleninou a vytvorte si tak dokonalú ľahkú letnú večeru.

Suroviny

  • 1 stredne veľký citrón
  • 2 lyžice masla
  • 4 filé z červeného chňapala (bez kože alebo s kožou)
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 a 1/2 lyžice korenia Cajun alebo Old Bay

Postup

  1. Gril rozohrejte na stredný výkon.
  2. Medzitým nakrájajte 1 stredne veľký citrón na plátky.
  3. Nakrájajte 2 lyžice nesoleného masla na 4 kúsky.
  4. Osušte 4 filety z červeného chňapala papierovými utierkami. Potrite 1 lyžicou olivového oleja a okoreňte 1 a 1/2 lyžice korenia Cajun alebo Old Bay.
  5. Vyložte gril alobalom.
  6. Grilovacie rošty potrite olivovým olejom.
  7. Rybu položte na grilovací rošt (kožou nadol). Zavrite gril a grilujte, kým spodok ryby nie je nepriehľadný, približne 2 minúty.
  8. Filety otočte, prikryte a grilujte z druhej strany.
  9. Filety aj s alobalom preložte na plech na pečenie.
  10. Na každý filet položte kúsok masla, potom vytiahnite okraje alobalu tak, aby sa stretli v strede a úplne zakryli červeného chňapala.
  11. Nechajte 5 minút odstáť.
  12. Odokryte a podávajte s plátkami citróna na vytlačenie a podľa potreby s ďalším korením Cajun alebo Old Bay.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang