Vyskúšajte tento recept na cuketu obalenú v chrumkevej panko strúhanke a parmezáne, pripravené v teplovzušnej fritéze. Cukety sa dajú v potravinách nájsť celoročne.
Ingrediencie
- 85 g hladkej múky
- 1 lyžica kukuričného škrobu
- 1 a 1/2 lyžičky soli
- 1/2 lyžičky sušeného oregana
- 1/4 lyžičky cesnakového prášku
- 1/4 lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia
- 3 veľké vaječné bielky
- 120 g parmezánu
- 150 g strúhanky panko
- 2 stredne veľké cukety
- Olej v spreji na varenie
- Domáci alebo v obchode zakúpený rančový dresing na namáčanie
Postup
- Do vrecka so zipsom dajte hladkú múku, kukuričný škrob, kuchynskú soľ, sušené oregano, cesnakový prášok, čierne korenie a pretrepte, aby sa spojili.
- Do plytkej misky vložte 3 veľké bielky a šľahajte ich, kým sa nespenajú. Nastrúhajte parmezán na najmenších otvoroch strúhadla alebo použite strúhaný syr z obchodu. Vložte do druhej plytkej misky, pridajte strúhanku panko a premiešajte.
- Z cukety odrežte konce. Cuketu priečne prekrojte na polovicu. Kúsky nakrájajte pozdĺžne na hranolky. Postupne nakrájajte všetky plátky.
- Rozohrejte fritézu na 200 °C. Medzitým opečte cuketové hranolky v 3 dávkach: Vložte 1/3 hranoliek do zmesi múky a premiešajte, kým sa rovnomerne neobalia. Hranolky obalte v panko strúhanke s parmezánom.
- Do koša fritézy naukladajte jednu vrstvu cuketových hranolčekov, pričom dbajte na to, aby sa nedotýkali, približne 12 naraz v závislosti od veľkosti koša. Postriekajte ich sprejom na varenie. Smažte na vzduchu, kým nie sú zlatohnedé a chrumkavé, 5 až 8 minút. Vyberte z fritézy a zopakujte to so zvyšnými cuketami.
- Podávajte ihneď s vybraným dresingom alebo ich položte na mriežku na plech a udržiavajte v teple v rúre s teplotou 100 °C, kým nebudú všetky cuketové hranolčeky hotové.