Pizzové muffiny sú veľkým hitom, ktorý nesklame ani vyberavých jedákov.
Suroviny
- 6 hamburgerových žemlí
- 1/2 stredne veľkej žltej cibule
- 1 a 1/2 šálky mozzarelly
- 1 lyžica olivového oleja
- 450 g chudého mletého hovädzieho mäsa
- 1 šálka paradajkovej omáčky
- soľ
- mleté čierne korenie
- olej v spreji
- feferónky, nakrájané olivy, nasekané lístky čerstvej bazalky (voliteľné)
Postup
- Rúru rozohrejte na 180 °C.
- Medzitým potrite jamky formy na muffiny sprejom na pečenie.
- Rozdeľte 6 hamburgerových žemlí. Každú polovicu zatlačte rukami do otvoru muffinovej formy.
- Nakrájajte cibuľu a nastrúhajte sy nahrubo.
- Na veľkej panvici na stredne silnom ohni zohrejte 1 lyžicu olivového oleja, kým sa nezačne trblietať. Pridajte hovädzie mäso a varte, pričom mäso rozbíjajte na malé kúsky drevenou lyžicou, kým nezhnedne a nezružovie, 5 až 6 minút.
- Pridajte cibuľu a za občasného miešania varte, kým nezmäkne a nie je priesvitná, približne 5 minút.
- Odstavte panvicu z ohňa a zlejte zvyšný tuk.
- Vmiešajte paradajkovú omáčku, ochutnajte a podľa potreby dochuťte soľou a mletým čiernym korením.
- Mäsovú zmes rozdeľte lyžicou do košíčkov na hamburgery a jemne pritlačte, aby sa naplnili. Rovnomerne posypte košíčky syrom.
- Pečte, kým sa syr nerozpustí a okraje žemlí nie sú zlatohnedé, približne 10 minút.
- Podávajte s feferónkami, nakrájanými olivami a prípadne nasekanými lístkami čerstvej bazalky.