Tento recept vydrží dlho v chladničke, takže si ho ľahko uskladníte a kedykoľvek môžete použiť.
Sirup – pripravený z kakaového prášku, cukru, masla a smotany – je jednoduchý a univerzálny. Navyše dlho vydrží v chladničke, takže ho môžete použiť kedykoľvek, keď dostanete chuť na čokoládu.
Sirup je nielen dokonalou polevou na zmrzlinu, ale môžete ho tiež rozmiešať v mlieku a pripraviť z neho kakao. Dokonca ho môžete zašľahať aj do teplého mlieka a pripraviť si tak šálku horúcej čokolády.
Ingrediencie
- 120 ml hustej smotany
- 3 lyžice nesoleného masla
- 80 g kryštálového cukru
- 80 g hnedého cukru
- 125 g nesladeného holandského kakaového prášku
- štipka soli
Postup:
- Do malého hrnca na miernom ohni dajte smotanu a 3 lyžice nesoleného masla. Za občasného miešania zohrievajte, kým sa maslo nerozpustí a smotana sotva začne vrieť, približne 3 minúty. Pridajte kryštálový cukor a hnedý cukror a miešajte, kým sa nerozpustí.
- Znížte teplotu na minimum. Za stáleho šľahania pridajte nesladené holandské kakao a štipku soli a šľahajte, kým sa nespojí.
- Odstavte hrniec z ohňa a nechajte ho 3 až 5 minút vychladnúť. Podávajte teplé na kopčeku obľúbenej zmrzliny alebo vyšľahané do pohára mlieka.